La plataforma porta mesos realitzant accions perquè els màxims responsables autonòmics escolten les seues reivindicacions. La ciutadania del sud d’Alacant reclama el seu dret a una sanitat pública i de qualitat.
«Encara no han explicat per què ens quedem sense sanitat pública en aquest departament, per què som els únics que ens quedem amb una sanitat privatitzada. No hi ha informes, no hi ha auditoria. No ens han volgut rebre ni el president autonòmic, Carlos Mazón, ni el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ni l’alcalde d’Elx, Pablo Ruz, però sí la ministra de Sanitat, Mònica Garcia», va manifestar Agripa Hervás, membre d’aquest moviment ciutadà.
En resposta a les declaracions del president autonòmic, Carlos Mazón, que ahir assegurà que el departament de salut era eficient i eficaç, Hervás va dir que «l’eficiència indubtablement no s’està complint, no existeixen informes que ho avalen i estic d’acord amb Mazón, no és una qüestió d’ideologia perquè la plataforma no s’ha definit ideològicament, però, evidentment, les decisions del Govern valencià responen a la ideologia d’afavorir sempre als més poderosos, els interessos econòmics i no defensar el dret a la sanitat pública de la ciutadania».
«Tenim les pitjors ràtios de pacients per metge de tota la Comunitat Valenciana. A cada metge de primària li correspon un 21,5% de pacients més que a la resta de departaments de gestió pública de la Comunitat Valenciana, amb quotes d’entre 1.700-1.800 pacients per metge. Al cas de Pediatria, la diferència és del 36%. Aquestes elevades quotes posen en perill la qualitat assistencial», va explicar Eva Irles, també integrant de la plataforma.
«Volem cuidar les persones que ens cuiden», va asseverar Irles, qui va apuntar que «estem patint una fugida de professionals constant i una gran rotació del personal. Algunes de les raons són la pressió, la sobrecàrrega de treball i que les condicions laborals són més precàries. Segons els sindicats, en només dos anys, un terç de la plantilla de facultatius ha canviat, perjudicant la continuïtat assistencial de la nostra atenció mèdica. Les treballadores i treballadors tenen salaris entre un 8 i un 10% més baixos que en els departaments cent per cent públics, en alguns casos arriben a cobrar més de 400 euros menys en el mateix lloc de treball, especialment en el cas de personal no facultatiu, tant sanitari com no sanitari».
La Plataforma entregarà molt prompte les més de 10.000 signatures recollides al Síndic de Greuges i a la Conselleria de Sanitat i continuarà lluitant per una sanitat pública i de qualitat.
La plataforma va agrair a totes les persones que ahir van vindre a defensar la sanitat pública.