«El problema principal és que l’alcalde nega la realitat i és que el valencià és una llengua minoritzada a conseqüència del procés de marginació i fins i tot de prohibició patit durant dècades», ha alertat Esther Díez.
La portaveu municipal ha explicat que «esta realitat fa necessari que el valencià compte amb la promoció per part de les administracions públiques, perquè només amb estes mesures de discriminació positiva pot arribar a revertir-se la discriminació actual i evitar la desaparició d’un patrimoni únic».
«Tractar les dues llengües per igual vol dir perpetuar la marginació del valencià, així que per moltes fal·làcies que vulga utilitzar el senyor Ruz, la realitat és que l’eliminació del reglament actual és un nou atac contra la llengua que utilitzen milers d’il·licitans i il·licitanes en esta ciutat», ha apuntat.
Sobre el nou reglament proposat, Díez ha afirmat que «és especialment simbòlic que el nou text elimine la preferència d’ús del valencià en la retolació de les instal·lacions municipals i en la difusió de les activitats de l’Ajuntament, així com en les campanyes de comunicació i en els topònims del municipi».
«En definitiva, el que busca Pablo Ruz amb el nou text és trobar noves excuses per anar eliminant el valencià, com ha fet ja en la imatge corporativa de l’Ajuntament, la retolació municipal o la promoció dels actes municipals», ha assegurat.
La portaveu municipal de Compromís ha indicat que «què podem esperar de un alcalde que al que li han sobrat 27 milions d’euros per inexecució de partides i que així i tot s’ha entestat en retallar la partida de promoció del valencià per pur sectarisme ideològic».
«Des de Compromís portarem a terme les actuacions necessàries per a garantir la promoció de la nostra llengua per part de l’Ajuntament i contribuir a la difusió i dignificació de la llengua històrica del poble d’Elx», ha conclòs.