POLÍTICA

Compromís denuncia que Ribera Salud sols té a 3 psiquiatres en plantilla dels 7 previstos a l’hospital del Vinalopó


FacebookTwitterWhatsApp
Elche Capital
22 de abril de 2024 - 18:37

Compromís ha denunciat este dilluns que l’última baixa voluntària d’un professional mèdic de l’hospital del Vinalopó deixa l’àrea de Psquiatria amb 3 professionals en plantilla quan el personal previst per llei és de 7 psiquiatres. “Des de que el president Carlos Mazón va anunciar que renovarà el concert amb Ribera Salud a l’hospital del Vinalopó, observem una fuga de professionals que ja va afectar fa uns mesos al servei de Pediatria i ara passa amb el de Psiquiatria”, ha manifestat Carles Esteve, portaveu de Sanitat a Les Corts.

“Es una mostra més de com el model de sanitat concertada no funciona, ja no sols a nivell de pacients, sinó professional: els treballadors i treballadores se’n van del Vinalopó a la mínima ocasió. I és un procés que va ser una constant en altres hospitals públics gestionats per esta empresa, que basa el seu concert amb l’administració en sobre-explotar a la seua plantilla i oferir una atenció primària de mínims”, ha assenyalat Esteve, qui ha tingut accés a esta informació gracies als treballadors i treballadores de l’hospital.

Esteve ha considerat que “esta baixa agreuja més si cap la situació en psiquiatria al departament d’Elx-Crevillent, que dona servei a una part de la ciutat il·licitana i a la resta de pobles de la comarca. És previsible que la llista d’espera augmente en els propers mesos quan ja està desbaratada. Recordem que per als casos urgents el Vinalopó dóna cita per a quatre mesos i la segona consulta, de seguiment, per a set mesos després”.

A més, el diputat apunta que les baixes voluntàries dels professionals al Vinalopó recorden a la de l’hospital de Dénia, que va ser l’últim centre públic gestionat íntegrament per Ribera Salud i on van arribar inclús a tindre únicament contractat jornada i mitja de psiquiatria. “La del Vinalopó és una comarca amb dos models, el privatitzat i el públic, ambdós treballen amb una població molt pareguda quant a nombre de pacients. En la part pública, hi trobem 14 psiquiatres i en la privada, tan sols 3. La privatització de la sanitat tampoc és sostenible per als pacients. I el Consell de Mazón ha de reaccionar i no protegir interessos privats, de persones de l’entorn del Partit Popular, sinó vetlar pels interessos de la ciutadania a la que serveix”.