Compromís considera indispensable que el Govern Central intervinga per a paralitzar aquest procés, amb l’objectiu de protegir les condicions laborals dels empleats del Banc Sabadell i garantir un servei bancari accessible i de qualitat per a la ciutadania.
Sara Llobell va advertir sobre els efectes perjudicials que l’OPA hostil tindria a Alacant i als seus voltants. «La pèrdua de la seu social a la nostra ciutat seria només el començament. Tres de cada quatre persones quedarien com a clients d’un dels tres grans bancs (CaixaBank, Santander i BBVA), la qual cosa afectaria negativament la competència. A més, es preveu la destrucció de 1.300 llocs de treball i el tancament de desenes d’oficines, cosa que minvaria el poder econòmic de la Comunitat Valenciana i, específicament, d’Alacant. També es veurien afectats els compromisos socials, culturals i esportius que el banc ha mantingut històricament amb la regió».
Esther Díez va subratllar que «aquesta operació suposaria el tancament de bona part de les més de 200 oficines amb les quals compten ambdues entitats a la província, un fet que afectaria de manera molt negativa els milers de clients que mereixen un servei de proximitat». Díez també va alertar sobre els riscos de la concentració bancària, que podria traduir-se en crèdits més cars i en l’augment de les comissions. «No només són els particulars els que es veurien afectats, sinó també milers de xicotetes i mitjanes empreses que depenen d’aquests bancs. És crucial que s’activen eines públiques per a frenar aquesta operació».
Compromís amb la comunitat
Les regidores de Compromís estan fermament compromeses amb la protecció dels interessos de la ciutadania i l’economia local. Per això, insten el Govern Central a prendre mesures per a evitar que l’OPA hostil del BBVA sobre el Banc Sabadell avance, salvaguardant així els llocs de treball, la competència en el sector bancari i el suport a les institucions culturals i acadèmiques.